07:22 20.11.2017

Коаліційні переговори в Німеччині провалилися, курс євро знижується

2 хв читати
Коаліційні переговори в Німеччині провалилися, курс євро знижується

Переговори щодо формування правлячої коаліції в Німеччині провалилися в неділю після виходу з них Вільної демократичної партії, що підвищує ймовірність проведення в країні в майбутньому році нових парламентських виборів.
Блоком ХДС / ХСС Ангели Меркель, "Зеленим" і вільним демократам не вдалося досягти за підсумками тривалих 4 тижні переговорів домовленостей з низки ключових питань, в тому числі за темами міграції та захисту навколишнього середовища.
Про вихід вільних демократів з переговорів оголосив лідер партії Крістіан Лінднер, який написав у своєму мікроблозі в Твіттері: "Краще взагалі не керувати, ніж керувати погано", додавши, що між сторонами немає довіри.
У заяві для преси канцлер Ангела Меркель повідомила, що вранці в понеділок проінформує президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера про стан справ, також від імені ХДС і ХСС пообіцяла "в цей важкий час нести відповідальність за країну".
А.Меркель може ще спробувати залучити до коаліції соціал-демократів, які після виборів перейшли в опозицію, або ж сформувати уряд меншості. У разі невдачі єдиним варіантом буде проведення нових виборів.
Курс євро відреагував зниженням на провал переговорів і зростання політичної невизначеності, європейська валюта опустилася до ієни до 2-місячного мінімуму.
За підсумками минулих 24 вересня виборів блок ХДС / ХСС отримав в парламенті ФРН 246 місць, набравши 32,9%, Соціал-демократична партії Німеччини (СДПН) - 153 мандата з 20,5%, право-популістська "Альтернатива для Німеччини" (АДГ ) отримала 94 місця з 12,6%, Вільна демократична партія (ВДП) - 80 мандатів з 10,7%, "Ліві" отримали 69 місць з 9,2%, "Зелені" набрали 8,9% голосів і 67 місць.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА