07:32 21.11.2017

Столтенберг, Туск і Юнкер зустрінуться в Брюсселі за вечерею 21 листопада

2 хв читати
Столтенберг, Туск і Юнкер зустрінуться в Брюсселі за вечерею 21 листопада

Керівники НАТО, Європейської Ради та Європейської комісії проведуть робочу вечерю в Брюсселі.
"У вівторок, 21 листопада генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг зустрінеться в Брюсселі з головою Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером", - повідомила в понеділок прес-служба Північноатлантичного альянсу.
В раніше оголошеному в Брюсселі порядку Д.Туска на поточний тиждень цю вечерю вже було вказано на 19:00 за місцевим часом (20:00 за Києвом) у вівторок.
Прес-служба НАТО уточнила, що ця зустріч не розрахована на висвітлення представниками ЗМІ.
13 листопада генсек НАТО брав участь в засіданні Ради ЄС із закордонних справ, який обговорював співробітництво Євросоюзу з Північноатлантичним альянсом. Як зазначалося в матеріалах до засідання ради, в центрі уваги були пропозиції з реалізації спільної заяви про співпрацю сторін Д.Туска, Ж.-К.Юнкера і Й.Столтенберга з липня 2016 року.
Рада ЄС проходила незабаром після наради міністрів оборони НАТО, що відбулася 7-8 листопада, на яку запрошувалася високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки і оборони Федеріка Могеріні.
Як останнім часом неодноразово відзначали і в ЄС, і в НАТО, їх співпраця є одним з першорядних пріоритетів в питанні посилення загальної безпеки і оборони.
У своїх висновках від 6 грудня 2016 року Рада ЄС схвалила 42 спільних пропозиції щодо співпраці з НАТО, які також схвалила і Північноатлантична рада. Ці пропозиції спрямовані на наступні галузі співробітництва: зміцнення спільної позиції в боротьбі проти гібридних загроз; розширення оперативного співробітництва, в тому числі на море і з питання міграції; поширення координації дій на кібербезпеку і кіберзахист; розвиток оборонних можливостей держав ЄС, які є союзниками по НАТО; сприяння оборонній промисловості, поліпшення досліджень в оборонній галузі, співробітництво ОПК по обидва боки Атлантики; інтенсифікацію співпраці в проведенні навчань та допомогу в посиленні оборонних можливостей і безпеки держав-партнерів НАТО.
Після обговорення членами Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони 7 листопада питання створення нового командування НАТО для Європи, націленого на поліпшення мобільності військових засобів і особового складу, Й.Столтенберг підкреслив, що в цій галузі, пов'язаної з адміністративними і цивільними аспектами країн Європи співпраця альянсу і ЄС буде грати особливо важливу роль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА