13:20 21.11.2017

Польща намагається втягнути ЄС у гру проти України

2 хв читати
Польща намагається втягнути ЄС у гру проти України

Варшава своїми діями, зокрема забороною в'їзду секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій Святославу Шереметі, намагається втягнути Європейський Союз у гру проти України, вважає голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Я вважаю, що крок польської сторони щодо заборони в'їзду на територію Шенгенської зони секретарю міжвідомчої комісії Святославу Шереметі - це дуже грубе порушення польської сторони та бажання Польщі втягнути в цю брудну антиукраїнську гру ЄС", - сказав В.В'ятрович журналістам у вівторок у Києві.

Він додав, що українські дипломати мають реагувати більш жорстко на такі прояви антиукраїнської позиції, а також апелювати до європейських структур про неприпустимість таких дій.

Як повідомлялося, 18 листопада С.Шереметі відмовили у в'їзді до Польщі.

На початку листопада 2017 року польське видання Dziennik Gazeta Prawna з посиланням на джерела повідомило, що в Міністерстві закордонних справ Польщі складається список українців, яким заборонять в'їзд до Польщі. За інформацією видання, в списку може бути С.Шеремет, який цього літа прийняв рішення про заборону ексгумаційних робіт у с. Костюхнівці Маневицького району Волинської області в рамках робіт польського Інституту національної пам'яті для пошуку польських легіонерів 1915-1916 років.

За даними видання, Варшава заборонила в'їзд до Польщі і В.В'ятровичу. При цьому Польща не оприлюднюватиме весь список, особи дізнаватимуться лише на кордоні, чи не заборонено їм в'їзд.

Раніше Інститут національної пам'яті ініціював мораторій на ексгумацію поляків в Україні у зв'язку з актами вандалізму стосовно пам'ятників і пам'ятних знаків на українських могилах у Польщі, зокрема з демонтажем українського пам'ятника в с. Грушовичі біля Перемишля (Республіка Польща).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА