16:28 21.11.2017

Порошенко підписав закон про надання пораненим на Євромайдані статусу учасника бойових дій

2 хв читати
Порошенко підписав закон про надання пораненим на Євромайдані статусу учасника бойових дій

Президент України Петро Порошенко підписав закон про надання статусу "учасник бойових дій" тим, хто отримав поранення або втратив здоров'я під час подій на Євромайдані.

"Тим, хто на барикадах Майдану отримав поранення чи втратив здоров'я, віднині надається статус учасника бойових дій. Сьогодні підписав відповідний закон, який відновлює справедливість", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

"Це - шана з боку держави до мужності, яка була продемонстрована під час Революції гідності", - зазначив президент.

Президент зазначив, що спецоперація Кремля зі зриву підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом була частиною гібридної війни проти України. "Тому учасники Революції гідності робили ту саму справу, що й солдати на фронті" - сказав П.Порошенко.

Як повідомлялося, 14 листопада 2017 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект (№5697), який передбачає, що учасникам Революції гідності, які включені до переліку осіб, що отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), надається статус постраждалого учасника Революції гідності. Таким особам видається відповідне посвідчення, надаються пільги та інші соціальні гарантії - такі самі, як і для учасників бойових дій".

Як зазначив голова комітету парламенту у справах ветеранів учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков, представляючи законопроект із трибуни парламенту, учасники АТО, які отримали інвалідність унаслідок захворювання під час служби, отримають статус інвалідів війни.

"Сьогодні таке право мають лише особи, які стали інвалідами внаслідок поранень, контузій або каліцтва", - зазначив О.Третьяков.

Крім того, статус інвалідів війни отримають також цивільні особи, які стали інвалідами внаслідок поранень від вибухових речовин та боєприпасів на підконтрольній Україні території в зоні проведення АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА