16:20 22.11.2017

ЄС може відмовити Україні в наданні EUR600 млн фіндопомоги через неефективну перевірку е-декларацій

2 хв читати
ЄС може відмовити Україні в наданні EUR600 млн фіндопомоги через неефективну перевірку е-декларацій

Європейський Союз може відмовити Україні в наданні фінансової допомоги у розмірі EUR600 млн, зокрема через неефективність перевірки електронних декларацій, заявляє голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв.

"Зараз Європейський Союз може відмовити Україні в наданні допомоги в EUR600 млн, зокрема через повністю провалену справу перевірки електронних декларацій. Я не покладаю відповідальність лише на вас (Національне агентство з питань запобігання корупції, НАЗК - ІФ). Це спільна відповідальність усього керівництва держави, зокрема і наша", - сказав Є.Соболєв під час спілкування членів антикорупційного комітету з керівниками НАЗК, Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) у Києві в середу.

Він зазначив, що досі жодного високопоставленого чиновника не притягнуто до кримінальної відповідальності на підставі перевірки його електронної декларації.

На запитання Є.Соболева про причини саботажу перевірки е-декларацій, голова НАЗК Наталія Корчак відповіла, що агентство здійснює перевірку е-декларацій за зверненнями. "Народ, який до нас звертається, хоче, щоб ми перевірили депутатів місцевих рад. І є певна статистика. Тому звинувачувати нас у саботажі, непрофесіоналізмі - безвідповідально, і це підлаштовування під майбутній електорат", - сказала вона.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", засідання комітету Верховної Ради із запобігання та протидії корупції в середу не відбулося через відсутність кворуму. Проте члени комітету, які прийшли на засідання, поспілкувалися з керівництвом антикорупційних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА