14:46 23.11.2017

Соболєв заявляє про можливі спроби відсторонити директора НАБУ з посади

2 хв читати
Соболєв заявляє про можливі спроби відсторонити директора НАБУ з посади

Голова комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв (фракція "Самопоміч") заявляє про можливі спроби відсторонити директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника з посади.

"Його (директора) сподіваються усунути або за допомогою залежних суддів на час розслідування, яке почав генеральний прокурор Юрій Луценко, або за допомогою призначення залежного аудитора, який напише заздалегідь підготовлений висновок про незадовільну роботу Бюро, і цим дасть формальну підставу звільнити Артема Ситника, або за допомогою переписування законодавства, яким ми дали антикорупційному бюро та антикорупційній прокуратурі повну незалежність і високі зарплати", - цитує Є.Соболева сайт партії "Самопоміч" у четвер.

Народний депутат зазначив, що НАБУ наразі перебуває під найбільшою атакою за свою дворічну історію.

На думку Є.Соболєва, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницька намагаються використовувати для того, щоб розправитися з директором НАБУ.

"Але Антикорупційне бюро та прокуратура не можуть працювати окремо, це просто неможливо", - наголошує голова антикорупційного комітету.

Він також пояснив: "Співробітники Агентства із запобігання корупції, яке повинно було зайнятися перевіркою електронних декларацій, заявили, що їх змушують фальсифікувати перевірки декларацій. Тепер у нас з'явилася інформація, що ця перевірка не просто саботується, а використовується з політичною метою".

Останнім часом антикорупційні органи конфліктують між собою.

НАЗК неодноразово вимагало документи від НАБУ в зв'язку з можливим конфліктом інтересів А.Ситника - залученням начальника юруправління НАБУ для представлення інтересів директора Бюро в суді.

НАБУ кілька разів відмовлявся надати відповідні документи Агентству. Пізніше НАЗК отримало відповідь, проте вказало на неповноту даних.

Водночас А.Ситник пояснив, що коли НАБУ або його директор стають стороною якогось спору, тоді їх інтереси представляє, на підставі довіреності керівника НАБУ, представник юридичного управління Бюро.

13 листопада А.Ситник прибув до НАЗК для вручення йому протоколу про нібито вчинення ним адміністративного правопорушення у зв'язку з тим, що він не надав документи на вимогу НАЗК.

У свою чергу НАБУ відкрило кримінальне провадження про незаконне збагачення глави НАЗК Наталії Корчак.

Водночас САП зажадала від НАБУ передати їй матеріали справи по Н.Корчак. Бюро не передало матеріали, але повідомило, що керівник САП може прибути до НАБУ для ознайомлення з ними.

Крім того, в листопаді в ЗМІ оприлюднили аудіозапис, на якій людина з голосом, схожим на голос А.Ситника, розповідає кільком співрозмовникам деталі провадження, які розслідує НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА