18:21 23.11.2017

Порошенко упевнений, що Україна зробить усе для отримання макрофінансової допомоги від ЄС

2 хв читати
Порошенко упевнений, що Україна зробить усе для отримання макрофінансової допомоги від ЄС

Україна зробить усе для отримання третього транша макрофінансової допомоги Європейського Союзу, запевняє президент України Петро Порошенко.

"Я зі свого боку робитиму все від мене залежне для того, щоб Україна отримала і макрофінансову допомогу, і ми розробили проект нашої співпраці з Європейським Союзом на майбутнє", - сказав президент журналістам у Брюсселі в четвер.

Він зазначив, що ключовим проектом є "Візія 2020 - 20 кроків України до Європейського Союзу до 2020 року".

П.Порошенко також наголосив, що Україна має виконувати своє домашнє завдання, а Європейський Союз має виконувати ті зобов'язання, в яких досягнуто домовленості. На переконання президента, Україні залишилося зробити кілька кроків, незважаючи на те, що Європейський Союз визнає очевидний прогрес, якого Україна досягла.

Глава держави нагадав, що в України була "осінь реформ" - реформи освіти, охорони здоров'я, завершення судової реформи, реформа у сфері кіберзахисту, реформа програми приватизації.

За його словами, американські та європейські партнери України задоволені темпами реформ в Україні.

Раніше голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі в інтерв'ю "Європейській правді" повідомив, що Україна незабаром може втратити можливість отримати EUR600 млн транша макрофінансової допомоги від Євросоюзу, якщо не виконає низки вимог.

Посол пояснив, що залишилося чотири вимоги, які Україна не виконала: зняття заборони на експорт лісу-кругляку, запуск автоматичної перевірки е-декларацій, закон про кредитний реєстр НБУ і перевірка інформації про бенефіціарних власників компаній.

Він зазначив, що для виконання цих умов є крайній термін, який "спливає в найближчі кілька днів". "І цей термін не може бути продовжений. Якщо через кілька днів Європейська Комісія констатує, що ці вимоги не виконано - гроші будуть втрачені для України", - пояснив Х.Мінгареллі.

У свою чергу віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розраховує, що, попри те, що Україна виконала не всі умови для отримання третього транша макрофінансової допомоги від Євросоюзу в EUR600 млн, буде знайдено компромісний варіант, і Україна отримає бодай частину коштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА