13:28 24.11.2017

Постійний комітет ПАРЄ відмовився від дебатів щодо повернення РФ до організації - Ар’єв

2 хв читати
Постійний комітет ПАРЄ відмовився від дебатів щодо повернення РФ до організації - Ар’єв

 Постійний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи відмовився проводити дебати щодо повернення делегації РФ до організації, повідомляє народний депутат фракції "БПП", голова підкомітету з питань міжпарламентських зв'язків, двосторонніх і багатосторонніх відносин парламентського комітету із закордонних справ Володимир Ар’єв.

"Постком ПАРЄ щойно відмовився проводити дебати щодо повернення РФ в ПАРЄ. Натомість будуть дебати на тему "Демократія зламана - яка відповідь". Я радий, що ПАРЄ правильно розставила пріоритети", - написав політик на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, ПАРЄ більшістю голосів затвердила рішення, яке має на меті зняття політичних санкцій із делегації РФ. У тексті рішення залишилася норма про те, що ПАРЄ та Комітет міністрів (виконавчий орган Ради Європи) мають "гармонізувати правила участі та представництва країн-членів в обох статутних органах".

Це рішення має заборонити ПАРЄ подовжувати дію обмежень, що накладаються на РФ, без згоди країн-членів. По суті, це ставить під питання схвалення в ПАРЄ якихось санкцій проти РФ. Враховуючи, що санкції мають поновлюватися щорічно, обмеження можуть бути зняті вже в січні.

Цю норму підтримала переважна більшість депутатів ПАРЄ, запропоновані Україною поправки провалилися, причому голоси розділилися в пропорції 60:30.

Як повідомив у жовтні представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, загальний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи і Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) на засіданні в четвер не змогли ухвалити рішення про створення робочої групи щодо реформування РЄ, що передбачає повернення делегації РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА