18:08 27.11.2017

Представники Бельгії в ПА НАТО підтримують Україну в її боротьбі за суверенітет, - Фріз

2 хв читати
Представники Бельгії в ПА НАТО підтримують Україну в її боротьбі за суверенітет, - Фріз

Представники делегації Бельгії в Парламентській асамблеї НАТО запевнили українських колег у підтримці України в обстоюванні нею суверенітету та територіальної цілісності, заявляє голова постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Ірина Фріз.

"У ході зустрічі з представниками делегації Бельгії в ПА НАТО отримали запевнення від колег щодо підтримки України в боротьбі за суверенітет, особливо в питанні анексії Криму та військових дій на Сході", - написала І.Фріз на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За її словами, член бельгійської делегації Дам’єн Тьєррі заявив, що Україна "є стратегічною країною". "Ви можете повністю розраховувати на підтримку Бельгії. Впевнений, що Україна спільно з НАТО зможе зупинити агресію Росії", - сказав він.

Інша учасниця бельгійської делегації Брижітт Грувелс, за словами І.Фріз, заявила, що "ми маємо спільно убезпечити себе від військової агресії Росії".

Голова групи дружби з Україною Джордж Даллемань, у свою чергу, наголосив на необхідності унеможливити порушення міжнародного права і зазначив, "що Україна має бути в майбутньому членом НАТО". "Але Росія чинитиме суттєвий спротив цьому, й ми маємо бути до цього готові. Росія має потенціал дестабілізувати багато країн. Тому ми маємо спільно забезпечувати нашу безпеку в середньостроковій чи довгостроковій перспективі", - заявив він.

Як повідомлялося, раніше І.Фріз анонсувала презентацію українською делегацією на засіданні міжпарламентської ради Україна-НАТО в Брюсселі в понеділок доповіді "Російські підривні інформаційно-психологічні операції в соціальних медіа".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА