13:02 28.11.2017

На міжпарламентській раді Україна-НАТО обговорюють методи і загрози гібридної війни

2 хв читати
На міжпарламентській раді Україна-НАТО обговорюють методи і загрози гібридної війни

Депутати Верховної Ради, що беруть участь у засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Брюсселі у вівторок, виступають за посилення співпраці з Альянсом і перспективу членства, повідомляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Депутати ВР, що представлені в делегації, займають спільну позицію: ми виступаємо за посилення співпраці з Альянсом і чекаємо сигналу щодо можливого членства; РФ, анексувавши Крим і Донбас, фактично реалізувала свою позицію блокування приєднання України до Альянсу, але не можна їй в цьому підігрувати, бо тоді вона ніколи не вийде з Криму і Донбасу", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За її словами, українська сторона проводить реформи заради впровадження стандартів НАТО в різні сфери життя і переконана, що відмова Україні та Грузії в плані дій щодо членства (ПДЧ) у 2008 році було "величезною помилкою", яка "розв'язала руки РФ, дозволила агресію проти України і Грузії". "Ми вважаємо, що санкції проти РФ повинні посилюватися, бо поки що вона не виконує жодного пункту Мінських угод", - додала І.Геращенко.

За її словами, на засіданні міжпарламентської ради відбувається дискусія про методи і загрози гібридної війни. "Цікава дискусія щодо методів і загроз гібридної війни (у цій проблематиці Україна вже може ділитися досвідом протидії гібридним загрозам, у сфері кібербезпеки з нашими партнерами). Також ми дуже детально обговорили роботу трастових фондів, які мають працювати ефективно, пропонувати більше програм для реабілітації, в тому числі психологічної реабілітації, нашим військовим", - написала перший віце-спікер.

У свою чергу І.Геращенко поінформувала присутніх про безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі та зусилля України щодо звільнення заручників. "Світ недостатньо гостро реагує на сам факт існування заручників, на те, що десятки українців утримують в російських тюрмах і 162 - на окупованих територіях", - наголосила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА