Політика

Клімкін: Важливо, щоб Донбас перейшов під міжнародний контроль, гарантувати там безпеку і провести вибори

Україна та США перебувають у тісній координації щодо забезпечення тиску на РФ, щоб сприяти поступовому переходу окупованого Донбасу під міжнародний контроль, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ми підготували наше спільне бачення. Я з Волкером (спецпредставник США з питань України Курт Волкер - ІФ) перебуваю на зв'язку практично щодня. Курт продовжуватиме ці переговори", - сказав П.Клімкін журналістам у Києві у вівторок.

"Найближчим часом планується ще одна його зустріч, ми перебуваємо в тісній координації та послідовно тиснутимемо, але для нас найважливіше забезпечити, щоб Донбас поступово переходив під міжнародний контроль, який забезпечить безпеку і розпочнеться підготовка до виборів разом із нами. Інші концепції провадять до того, що там збережеться російський протекторат", - додав міністр.

За словами глави українського зовнішньополітичного відомства, основна концепція полягає в тому, що міжнародний компонент у вигляді миротворчої місії має зайти на територію Донбасу після того, як її покинуть російські війська.

П.Клімкін також зазначив, що на території окремих районів Донецької та Луганської областей немає представників, "які мали б свою думку" або ухвалювали якісь рішення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ