17:53 28.11.2017

Рада 7 грудня може розпочати ухвалення держбюджету-2018 року - Парубій

3 хв читати
Рада 7 грудня може розпочати ухвалення держбюджету-2018 року - Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій переконаний, що парламент цього року ухвалить державний бюджет задовго до Нового року.

"Ми в цьому році маємо дуже амбітну мету, яку погодили з урядом - щоб не відкладати ухвалення бюджету на останні пленарні дні, щоб ми змогли перейти до розгляду бюджету в другому читанні вже наступного пленарного тижня", - заявив А.Парубій на прес- конференції у вівторок у Києві.

Він висловив припущення, що в четвер, 7 грудня, Верховна Рада розгляне зміни до Бюджетного та Податкового кодексів і перейде до розгляду державного бюджету на 2018 рік у другому читанні.

"Я не впевнений, чи вдасться це розглянути протягом одного робочого дня, але ми зробимо все можливе, щоб це не було о 4-5 (годині - ІФ) ранку, як це стало традиційним в українському парламенті, щоб це не відбулося в останні дні року", - сказав спікер парламенту.

А.Парубій ще раз наголосив, що головним завданням парламенту на наступному парламентському тижні є ухвалення державного бюджету на 2018 рік.

Як повідомлялося, А.Парубій заявив, що Верховна Рада України має намір на наступному пленарному тижні розглянути у другому читанні та в цілому проект державного бюджету на 2018 рік та законопроект про забезпечення суверенітету України на Донбасі. "Думаю, що ці законопроекти і визначатимть логіку наступного пленарного тижня Верховної Ради", - сказав він.

Наступне пленарне засідання українського парламенту відбудеться 5 грудня. До кінця поточного року у народних депутатів залишилося два пленарні тижні.

Верховна Рада схвалила постанову (7000-п) про висновки і пропозиції до проекту держбюджету-2018, що є ухваленням проекту держбюджету в першому читанні, 226 голосами 14 листопада.

Крім того Верховна Рада цього дня схвалила в першому читанні два інших законопроекти з так званого "бюджетного пакета": "Про внесення змін до Бюджетного кодексу" (№7116) та "Про внесення змін до Податкової кодекс про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році "(№6776-д). За ці документи проголосували відповідно 251 і 260 народних обранців.

Згідно з Бюджетним кодексом і регламентом Верховної Ради, розгляд проекту держбюджету в першому читанні має тривати до 20 жовтня. Після цього Кабінет Міністрів за участю парламентського бюджетного комітету має в 14-денний термін, але не пізніше 3 листопада, подати Раді оновлений проект з урахуванням її бюджетних висновків з порівняльною таблицею з поясненнями про відмову від включення окремих пропозицій парламенту. Розгляд проекту держбюджету-2018 у другому читанні має завершитися до 20 листопада, а в третьому читанні і в цілому - до 1 грудня.

Згідно з урядовим проектом держбюджету-2018, його доходи запропоновано збільшити порівняно із запланованими доходами держбюджету-2017 на 13,8% - до 877,4 млрд грн, зокрема за загальним фондом - на 15,7%, до 811,66 млрд грн. Витрати намічено наростити на 12,7% - до 948,13 млрд грн, зокрема за загальним фондом - на 14,4%, до 878,48 млрд грн. Граничний розмір дефіциту при цьому збільшується лише на 0,4% - до 77,95 млрд грн.

Уряд побудував проект держбюджету-2018 на прогнозі зростання реального ВВП на 3% за інфляції 8,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА