14:06 29.11.2017

Мінгареллі: Іншого шляху, окрім дотримання Мінських угод, немає

1 хв читати
Мінгареллі: Іншого шляху, окрім дотримання Мінських угод, немає

Голова Представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі не бачить альтернативи Мінським домовленостям, незважаючи на відсутність суттєвого прогресу.

"Я не бачу іншого шляху, ніж повне дотримання та виконання Мінських домовленостей. Можна зрозуміти розчарування певних осіб, адже зараз ми не бачимо особливого прогресу в цьому напрямку. Але потрібно робити все, щоб домовленості запрацювали, і ці чотири мільйони людей, які були втягнуті в конфлікт, перестали від нього страждати", - заявив Х.Мінгареллі, слова якого наводить "5 канал" у середу.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков озвучив думку, що Мінські домовленості вже не працюють, тому існує потреба прийняття іншого варіанта домовленостей, спрямованих на вирішення ситуації на Донбасі: "Я вважаю, що Мінські угоди мертві і говорити про це вже не варто. Треба віддати належне, що Мінські угоди були потрібні як механізм припинення вогню".

Водночас заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв зазначив, що, попри критику, іншого інструменту повернення територіальної цілісності України немає.

"Умовно кажучи: немає Мінська - немає санкцій. Тому я б не хотів, щоб ми грали на руку РФ, яка в будь-який момент може використати це для того, щоб дискредитувати механізм санкцій і спробувати його пом'якшити або уникнути", - також зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА