07:11 01.12.2017

Україна продовжить створювати умови для вільного розвитку мов нацменшин

1 хв читати
Україна продовжить створювати умови для вільного розвитку мов нацменшин

Павло Клімкін заявив, що Україна створювала і створюватиме умови для вільного розвитку мов національних меншин, повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ України в четвер.
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відвідав з робочою поїздкою Івано-Франківськ, де побував у двох місцевих школах, зустрівся зі студентами та викладачами Прикарпатського університету, провів зустрічі з керівництвом регіону та місцевими громадами. Йшлося про навчання на мовах національних меншин в школах регіону в контексті Закону України "Про освіту", а також про перспективи реалізації в регіоні масштабних проектів і програм Європейського Союзу.
"Переконався, що проблем з вивченням державної мови та мов національних меншин в регіоні немає. Українська держава створювала і створюватиме умови для вільного розвитку мов національних меншин в Україні. Відкритість і свобода - це те, що завжди відрізняло наше суспільство", - зазначив П .Клімкін.
Говорячи про перспективи розвитку, міністр відзначив значний потенціал регіону в залученні допомоги Європейського Союзу і, як результат, - перетворення Прикарпаття в туристичний і інноваційний центр в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА