08:38 04.12.2017

Тема України критично важлива для відновлення відносин Росії і США

2 хв читати
Тема України критично важлива для відновлення відносин Росії і США

Посол США в Росії Джон Хантсман вважає, що поліпшення російсько-американських відносин можливе в разі прогресу в урегулюванні в Україні.
"Ситуація в Україні представляє певні складності, особливо тому, що помітного прогресу тут ми не бачимо. Адже саме Україна, можливо, єдина така важлива тема, яка могла б вдихнути нове життя в двосторонні відносини Москви і Вашингтона. Принаймні таке зараз сприйняття в США", - сказав Дж.Хантсман в інтерв'ю.
За його словами, тема України постійно була в американських новинах, і саме "в цій проблемі ключ до виходу з-під санкцій, хоча б частково". "Україна критично важлива для відновлення наших відносин з Москвою", - підкреслив посол США.
Коментуючи недавні заяви спецпредставника США з питань України Курта Волкера про те, що з імовірністю 80% бойові дії в Україні продовжаться з такою ж інтенсивністю за рік, Дж.Хантсман заявив: "Я сподіваюся, що ні. Це на короткостроковій перспективі виправлення наших відносин погано позначиться".
При цьому він назвав К.Волкера досвідченим дипломатом, який добре розуміє регіон.
"Він (К.Волкер - ІФ) координував і продовжує координувати свою роботу з держсекретарем, міністром оборони і радником з національної безпеки. І президент (Трамп) уважно стежить за його роботою. Я це знаю, бо сам був присутній на багатьох зустрічах, де Волкер виступав. І багато людей уважно за його роботою стежать. Якщо прогрес буде досягнутий, це стане свідченням, що ми рухаємося в правильному напрямку", - сказав Дж.Хантсман.
Посол також зазначив, що позиція К.Волкера - це більше ніж просто позиція держдепартаменту, оскільки той представляє відразу кілька міністерств. "І перш ніж бути озвученою на переговорах з (помічником президента РФ Владиславом - ІФ) Сурковим, ця позиція ретельно вивіряється і узгоджується всередині уряду Сполучених Штатів", - додав Дж.Хантсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА