12:42 04.12.2017

Офіси ОБСЄ та Ради Європи в Україні об'єднують зусилля в просуванні демократії та верховенства права в країні

1 хв читати
Офіси ОБСЄ та Ради Європи в Україні об'єднують зусилля в просуванні демократії та верховенства права в країні

 Офіс ОБСЄ в Україні та Офіс Ради Європи в Україні підписали листа про співпрацю у сферах просування демократії, верховенства права та прав людини в Україні.

"Ми підписали цього листа про співпрацю, де йдеться про різні сфери. У нас тривала історія співпраці з ОБСЄ. Сфери нашої співпраці стосуються прав людини, демократії та правосуддя. Ми працюємо в реформуванні судової системи, реформи прокуратури, у сфері виборів і з громадськими організаціями", - сказав голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг на брифінгу в Києві в понеділок.

Він уточнив, що така співпраця передбачає регулярні зустрічі для обговорення спільних проектів, а також спільне їх здійснення.

За словами М.Енберга, ОБСЄ та Рада Європи в Україні спільно реалізують проекти з підтримки місцевих громад, судової реформи, забезпечення свободи слова тощо.

У свою чергу координатор проектів ОБСЄ в Україні, посол Вайдотас Верба додав, що метою підписання документа було досягнення синергії з урахуванням спільних цілей у галузі верховенства права, демократії та прав людини.

"Ми вважаємо, що наша співпраця між Радою Європи та ОБСЄ взаємно доповнюють одна одну... Іноді ми робимо ті самі речі, і цей формат співпраці дасть нам змогу спільно планувати, здійснювати і моніторити різні ініціативи в Україні", - додав дипломат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА