15:19 05.12.2017

Звіти представників СБУ, НАБУ і САП у парламенті можуть бути перенесені на середу - Парубій

2 хв читати
Звіти представників СБУ, НАБУ і САП у парламенті можуть бути перенесені на середу - Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій припускає, що парламент, заслухавши у вівторок генерального прокурора України Юрія Луценка, на середу перенесе звіти представників Служби безпеки України (СБУ), Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"О 16.00 ми розпочнемо з доповіді генерального прокурора, всі матимуть можливість поставити запитання... Якщо ми не встигнемо, то ми на середу перенесемо звіти", - сказав А.Парубій, закриваючи ранкове пленарне засідання парламенту у вівторок.

Спікер пояснив, що доповідь генпрокурора заслуховуватимуть за схемою "повної процедури" розгляду: 20 хвилин відводиться на доповідь, 25 хвилин - на запитання від фракцій і 15 хвилин - на запитання від народних депутатів.

Як повідомлялося, народні депутати України на засіданні Верховної Ради у вівторок проголосували за запрошення на пленарне засідання керівництва низки правоохоронних органів України - генерального прокурора України Юрія Луценка, його заступника - глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, директора НАБУ Артема Ситника та глави Служби безпеки України Василя Грицака.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій поінформував, що силовиків планується заслухати о 16:00 на вечірньому пленарному засіданні у вівторок. Він також зазначив, що першим виступить Ю.Луценко.

Перед цим заступник голови фракції "БПП" Сергій Березенко повідомив, що у Верховній Раді о 16.00 очікують Ю.Луценка та представників силових структур. За словами парламентарія, вони доповідатимуть депутатам про ситуацію навколо лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі, а також щодо подій, пов'язаних із діяльністю НАБУ і САП. При цьому депутат нагадав, що керівника НАБУ наразі немає в Україні, але до парламенту має прийти його заступник.

4-6 грудня у Вашингтоні (США) відбувається Глобальний форум із повернення активів, у якому беруть участь, зокрема, А.Ситник і Н.Холодницький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА