20:44 05.12.2017

Саакашвілі біля ВР заявив, що не переховується від правоохоронців

2 хв читати
Саакашвілі біля ВР заявив, що не переховується від правоохоронців

Лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської обласної державної адміністрації, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що не переховується від правоохоронців, і ще раз закликав мітингувальників біля Верховної Ради не розходитися.

"Я знаю, що важко бути на морозі. Але ще важче - коли ви мене звільняли. Я пам'ятаю ці обличчя... Ми маємо протриматися, тому що тут йдеться не про мене, а про майбутнє України. Ми хочемо робити спокійно, мирно, але ми маємо це зробити", - сказав він, виступаючи зі сцени перед присутніми біля українського парламенту у вівторок увечері.

Також М.Саакашвілі ще раз закликав своїх прибічників не розходитися з-під ВР і пообіцяв, що незабаром до наметового містечка привезуть гарячий чай, металеві бочки для розведення вогню з метою обігріву.

Лідер партії "Рух нових сил" назвав те, що відбувається, "моментом істини" для України та її громадян, а також звернувся до співробітників правоохоронних органів із закликом не виконувати "злочинних наказів".

"Вони говорили, що я в розшуку. Поліцейські, ось я! Я ж у розшуку? Я готовий! Я тут! Але я не раджу вам виконувати злочинні накази", - сказав він.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 20:00 вівторка, 5 грудня, ситуація біля українського парламенту залишається колишньою: на Площі Конституції та прилеглій території перебувають кілька сотень мітингувальників, частина людей у наметах, зі сцени надалі виступають активісти.

Правоохоронці, як і раніше, кордоном охороняють будівлю Верховної Ради.

Раніше цього дня речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко повідомив, що Генеральна прокуратура України підготувала та передала голові Національної поліції України Сергію Князєву постанову про оголошення в розшук М.Саакашвілі, який утік з-під варти під час транспортування його на допит до СБУ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА