18:06 06.12.2017

Українська влада прагне зруйнувати роботу НАБУ до початку виборчої кампанії, переконаний Лещенко

2 хв читати
Українська влада прагне зруйнувати роботу НАБУ до початку виборчої кампанії, переконаний Лещенко

 Влада прагнутиме того, щоб нівелювати діяльність Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) до весни наступного року, коли в країні стартує виборча кампанія, стверджує народний депутат Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Цей сценарій потрібно реалізувати до початку весни наступного року. Тому що навесні наступного року розпочнеться активна фаза виборчої кампанії... І для того, щоб вибори відбулися безболісно, НАБУ має бути знищене станом на весну наступного року", - сказав С.Лещенко під час обговорення питання про відкликання керівника антикорупційного комітету Єгора Соболєва на засіданні цього комітету в середу в Києві.

За його словами, вже цього четверга Верховна Рада може проголосувати за відкликання Є.Соболєва з посади голови антикорупційного комітету.

"Потім (обрання незалежного аудитора НАБУ - ІФ) аудитора наступного пленарного тижня. Потім, до лютого, на початок наступної сесії вже буде вирок чолі Антикорупційного бюро (Артему - ІФ) Ситнику. І на вибори ми всі підемо зі зруйнованим Антикорупційним бюро і з можливістю для нинішньої влади переобиратися на новий термін, не маючи проблем із тим, що її оточення багато разів викривалося на корупції і надалі буде", - пояснив народний депутат.

При цьому С.Лещенко наголосив, що це не просто питання відставки Єгора Соболєва з посади керівника антикорупційного комітету Верховної Ради.

"Звісно, до нього є багато-багато претензій... Питання в тому, що цей комітет є останнім бастіоном, який захищає Антикорупційне бюро від руйнування", - висловив переконання він.

Як повідомлялося, раніше в середу члени комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції визнали роботу Є.Соболєва (фракція "Самопоміч") на посаді керівника комітету незадовільною. Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідне рішення проголосувала більшість присутніх на засіданні в середу членів комітету.

Крім того, вирішено ініціювати перед Верховною Радою процедуру відкликання Є.Соболєва з посади голови комітету. Таке рішення підтримали переважно члени комітету, які представляють фракцію "Блоку Петра Порошенка". Їх підтримали "Народний фронт", Опозиційний блок, Радикальна партія Олега Ляшка та група "Відродження".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА