18:45 06.12.2017

Фракція Радикальної партії вимагає в нардепа Попова скласти мандат

2 хв читати
Фракція Радикальної партії вимагає в нардепа Попова скласти мандат

Парламентська фракція Радикальної партії вимагає скласти депутатський мандат у члена своєї фракції, народного депутата Ігоря Попова у зв'язку з ситуацією навколо його сина, якого підозрюють у скоєнні розбійного нападу на магазин у Києві.

"Сьогодні наша фракція звернулася до Ігоря Попова з вимогою скласти депутатський мандат, оскільки ми твердо переконані, що Попов має нести насамперед навіть не політичну, а моральну батьківську відповідальність за свого сина, який озброєний жорстоко грабував українців", - написав лідер фракції Олег Ляшко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він також заявив, що має намір вимагати відставки І.Попова з посади заступника голови комітету з питань запобігання та протидії корупції. "Я навіть вимагатиму завтра від парламенту відправити Попова у відставку з посади заступника голови антикорупційного комітету. Ігор, на жаль, втратив моральне право займатися боротьбою з корупцією, йому краще зайнятися серйозним вихованням свого сина, щоб він більше не завдавав глибокого болю безневинним жінкам-продавщицям", - пояснив О.Ляшко.

Як повідомлялося 26 листопада за розбійний напад на продуктовий магазин в Оболонському районі Києва затримали 14-річного сина І.Попова. За інформацією поліції, двоє неповнолітніх 14 і 15 років увірвалися в магазин і, погрожуючи зброєю, забрали з каси 2,5 тис. грн. Їх затримали "на гарячому" біля місця скоєння злочину. Пізніше під час поверхового огляду правоохоронці вилучили в них предмет, схожий на пістолет, чорні балаклави та рукавички чорного кольору.

За цим фактом слідчий відділ Оболонського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Сам І.Попов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що його син вчинив "серйозне правопорушення". "Мій син 14 років потрапив у погану компанію і скоїв серйозне правопорушення. Це моя провина, що недостатньо часу приділяв вихованню, недогледів, не запобіг. Я прошу вибачення у потерпілих, у суспільства, у моїх рідних, у моєї найкращої команди... Пройде слідство, винні відповідатимуть, нехай це стане уроком і синові, й мені", - написав він.

29 листопада Оболонський районний суд м. Києва застосував до неповнолітнього сина нардепа І.Попова та його спільника запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на два місяці.

У середу, 6 лютого, члени антикорупційного комітету більшістю голосів визнали роботу голови комітету Єгора Соболєва незадовільною і вирішили ініціювати перед Верховною Радою процедуру його відкликання з посади голови комітету.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА