18:06 07.12.2017

Нардеп Заружко, обрана за списком Радикальної партії, склала присягу

2 хв читати
Нардеп Заружко, обрана за списком Радикальної партії, склала присягу

Народний депутат Валерія Заружко, обрана до Верховної Ради України за списками Радикальної партії Олега Ляшка, склала присягу депутата на засіданні парламенту в четвер увечері.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія України на засіданні в четвер визнала обраною та зареєструвала В.Заружко з огляду на дострокове припинення Верховною Радою повноважень народного депутата України Андрія Артеменка. За даними ЦВК, В.Заружко є безпартійною, 1978 року народження, освіта вища, проживає в м. Вишневому Києво-Святошинського району Київської області, була включена до виборчого списку Радикальної партії Олега Ляшка під №28.

Іншою постановою комісія зареєструвала народного депутата України В.Заружко, обрану на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від Радикальної партії.

Днем раніше до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) прийшли групи народних депутатів на чолі з лідером Радикальної партії Олегом Ляшком, які вимагали надати копію судового рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата України А.Артеменка з відміткою про набуття рішенням законної чинності. Як пізніше пояснив О.Ляшко, таке рішення їм потрібне для того, щоб ЦВК надала мандат наступному за списком кандидату від Радикальної партії. У ВАСУ розповіли, що "при цьому О.Ляшко використовував нецензурну лексику, намагаючись залякати та морально тиснути на керівника апарату та інших працівників суду".

У ВАСУ повідомили, що до них надійшов запит ЦВК щодо отримання копії зазначеного судового рішення з відміткою про набуття ним законної чинності 5 грудня в другій половині дня, того самого дня запит було зареєстровано. А вже вранці 6 грудня нардепи звинуватили суд у затягуванні та блокуванні призначення кандидата в народні депутати від їхньої партії. Такі дії у ВАСУ розцінюють як пряме втручання в діяльність суду та закликають народних обранців вирішувати всі питання законно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА