20:15 07.12.2017

Законопроект "Купуй українське, плати українцям" порушує угоду про асоціацію з ЄС

1 хв читати
Законопроект "Купуй українське, плати українцям" порушує угоду про асоціацію з ЄС

Прийнятий у першому читанні Верховною Радою законопроект із нормою про частку товару місцевого виробництва в публічних закупівлях "Купуй українське, плати українцям" (№7206) порушує угоду про асоціацію з Європейським Союзом, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"ЄС вже надіслав офіційний лист, що це порушення угоди про асоціацію, за яку ми стояли на Майдані", - написав М.Нефьодов у четвер.

Він також зазначив, закон передбачає вимогу до учасника публічних закупівель подавати 23 додаткові документи, також пропоновані зміни до процедури публічних держзакупівель призведуть до підвищення цін на 43%.

"Чи несе це шалені корупційні ризики? Так. Чи це накладає додатковий тягар на бюджет? Так. Кажуть, це компроміс по бюджету. Аж цікаво, який був гірший варіант?", - написав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі.

Як повідомлялося, парламент прийняв за основу законопроект "Купуй українське, плати українцям", який, зокрема, передбачає запровадження питомої ваги "місцевої складової" не нижче ніж 20% у тендерній пропозиції на участь у публічних держзакупівлях. За ухвалення законопроекту в першому читанні проголосував 241 народний депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА