11:55 08.12.2017

Чийгоз та Умеров закликали міністрів країн ОБСЄ продовжити тиск на РФ

2 хв читати
Чийгоз та Умеров закликали міністрів країн ОБСЄ продовжити тиск на РФ

 Захід, присвячений ситуації з правами людини в окупованому Криму, відбувся в четвер на полях засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні за ініціативою України.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, запрошені на цю подію заступники голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров, які були нещодавно звільнені з російського ув’язнення, звернулися до міністрів із закликом продовжувати міжнародний тиск на Російську Федерацію для припинення агресивної та репресивної політики цієї країни проти України та її громадян, незалежно від їхньої етнічної приналежності.

У свою чергу глава МЗС України Павло Клімкін у своєму виступі наголосив на важливості подальшої консолідації міжнародних зусиль з метою припинення російської агресії проти України та деокупації Криму. Одним із таких кроків він назвав заплановане найближчими днями ухвалення чергової резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь".

За словами П.Клімкіна, іншим напрямом діяльності могла б стати запропонована Україною міжнародна платформа, яка сприяла б просуванню цілей деокупації Криму.

Представники європейських країн, США та Канади висловили підтримку і солідарність із громадянами, що проживають у Криму в умовах російської окупації, та налаштованість на продовження спільних зусиль для деокупації Криму.

"Наголошувалося, що санкції проти Росії повинні тривати, доки Росія не припинить збройну агресію проти України та не поверне Крим. Отже, тема Криму залишатиметься серед пріоритетних на міжнародному порядку денному, у тому числі у рамках ОБСЄ як міжнародної безпекової організації", - йдеться в повідомленні.

Окремо на цьому заході розглядалася тема українських політичних в'язнів, незаконно позбавлених волі російською владою і на території окупованого Криму, і в Росії. Присутні наголосили на важливості інформування широких аудиторій за кордоном про утримуваних за ґратами українців і посилення політичного тиску на РФ.

"Посилення наступу на права людини Росією має вести до посилення санкцій. Це ефективно", - зазначив глава МЗС України.

За інформацією прес-служби МЗС, у цьому заході взяли участь міністри закордонних справ Канади, Швеції, Литви, Латвії, України, Естонії, а також високі представники США, Туреччини, Великої Британії, Польщі, Румунії, Данії та Норвегії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА