12:45 08.12.2017

Слідчі можуть звернутися до міжнародних організацій для проведення експертиз матеріалів слідства щодо Саакашвілі - Порошенко

2 хв читати
Слідчі можуть звернутися до міжнародних організацій для проведення експертиз матеріалів слідства щодо Саакашвілі - Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що слідчі можуть звернутися до міжнародних організацій для проведення експертиз матеріалів слідства у справі лідера партії "Рух нових сил", екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.

"Загалом, якщо ми оцінюємо ситуацію з Саакашвілі, - вона не варта міжнародної уваги, тому що є конкретні злочини, які були втілені, і ми повинні забезпечити: по-перше, прозорість слідства, по-друге, відкритість і неупередженість слідчих органів, прозорий ефективний неупереджений суд", - сказав він на спільній прес-конференції з президентом Литви Далею Грибаускайте у Вільнюсі в п'ятницю, відповідаючи на запитання журналістів.

За словами П.Порошенка, якщо є факти порушення законів, наприклад незаконний перетин кордону, отримання фінансування з країни-агресора, щоб підривати соціальний спокій в державі, то за це також є відповідальність.

"Щоб це було абсолютно відкрито і мало абсолютну довіру, я припускаю, хоч слідство і є незалежним, що слідство може звернутися для додаткової експертизи, зокрема до міжнародних організацій", - сказав президент.

П.Порошенко підкреслив, що міжнародні експертизи підвищать довіру до документів слідства.

При цьому він додав, що був шокований інформацією про фінансування М.Саакашвілі з території країни-агресора.

Президент зазначив, що гарантує незалежне розслідування справи М.Саакашвілі.

"Я не втручаюся в цю справу. Я жодного разу не виявив і не буду виявляти ніякої зацікавленості, і ми повинні забезпечити об'єктивне, справедливе неупереджене слідство, об'єктивний, справедливий, неупереджений суд. Це я можу і повинен гарантувати", - запевнив він.

Президент Литви Грибаускайте сказала, що це - внутрішнє питання України і "ми не втручаємося і не коментуємо його".

Як повідомлялося, на поточному тижні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про зрив реалізації плану ФСБ Росії "російська зима" в Києві через акції, організовані партії "Рух нових сил" екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі і нібито кошти бізнесмена з оточення екс-президента України Віктора Януковича Сергія Курченка.

М. Саакашвілі оголошений в розшук і Генпрокуратура закликає його добровільно прийти до слідчого. М.Саакашвілі підозрюється у злочині, передбаченому трьома статтями - ч.1 ст.15, ч.2 ст.28, ч.2 ст.256 Кримінального кодексу України. Інкриміновані М.Саакашвілі статті передбачають замах на злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією; сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності. Проведення розшуку доручено оперативним підрозділам Національної поліції і СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА