16:33 08.12.2017

Затвердження в США нового списку санкцій російських фізосіб і компаній очікується до початку лютого

2 хв читати
Затвердження в США нового списку санкцій російських фізосіб і компаній очікується до початку лютого

 Список російських осіб і організацій, які підпадуть під санкції США у рамках ухваленого закону "Про протидію противникам Америки через санкції" ще перебуває в роботі та буде сформовано у найближчі 6-8 тижнів, повідомив "Інтерфаксу" колишній конгресмен, член виборчої кампанії Дональда Трампа Джон Суїні у рамках брифінгу з російськими юристами.

"Наразі не зрозуміло, хто до нього потрапить. За моєю інформацією, у Мінфіні та Держдепі існують якісь попередні, чорнові списки, за якими триває робота, але чіткого розуміння наразі немає. Я вважаю, що список буде затверджено протягом найближчих 6-8 тижнів", - сказав він.

За словами Д.Суїні, складання списку базується на суб'єктивістському підході, і це не може не вплинути на російсько-американські відносини.

"Є негативний вплив санкцій на американський бізнес, тому що ми не можемо вести справи з певними російськими особами, і ця проблема саме пов'язана з суб'єктивністю підходу. На жаль, конгрес поклав цю ношу на уряд", - сказав екс-конгресмен.

Він зазначив, що фізичні та юридичні особи, які потраплять до нового списку санкцій, практично не зможуть бути виключеними з нього. Єдиним виходом для них, на думку Д.Суїні, що залишається діалог з Держдепартаментом США.

"Я думаю, що основне завдання компаній, для яких існує ймовірність потрапити в новий список і які хотіли б цього уникнути, полягає у ретельній роботі з Державним Департаментом, який і займається формуванням списку, щоб звернути на себе увагу і довести, що на них не повинні поширюватися нові санкції. Якби я вважав, що мене можуть включити в список, я б хотів, щоб мої представники розмовляли з людьми, які цей список складають, з тим щоб у мене, як мінімум, була можливість бути почутим, чому я не повинен увійти до цього списку", - сказав Д.Суїні.

У свою чергу американський адвокат, який представляв інтереси президента США під час його передвиборчої кампанії і колишній сенатор Брюс Маркс, відповідаючи на запитання про можливість оскарження потрапляння до списку санкцій, розповів, що це можливо за безпосереднього оскарження самого закону.

"Зараз цей закон не заперечується, оскільки, незважаючи на те, що його ухвалив Конгрес і підписав президент США, він ще не почав функціонувати і поки що немає потерпілих", - сказав адвокат.

Він також погодився з думкою свого російського колеги, адвоката Ігоря Трунова, що з урахуванням того, що в Америці "прецедентне право, то подавши до суду від імені російської компанії, яка потрапила під санкції, і пройшовши кілька судових інстанцій, дозволить звернутися до Верховного суду США, який зможе визнати закон таким, що суперечить американській Конституції, і скасувати його".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА