19:24 08.12.2017

Генпрокуратура почала провадження за заявою Мін'юсту про вчинення злочину детективами НАБУ

2 хв читати
Генпрокуратура почала провадження за заявою Мін'юсту про вчинення злочину детективами НАБУ

До Генеральної прокуратури України в п'ятницю ввечері надійшла заява про кримінальне правопорушення, скоєне детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під час обшуку в Мін'юсті і вилучення документів без постанови суду, у зв'язку з чим відомство внесло дані до ЄРДР і почало провадження, повідомляє спікер наглядового відомства Андрій Лисенко.

"До Генеральної прокуратури України надійшла заява про кримінальне правопорушення за підписом заступника міністра юстиції... За цим фактом Генеральна прокуратура України внесла дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочала провадження", - написав А.Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю ввечері.

Він зазначив, що в заяві вказується на проведення детективами НАБУ обшуку в приміщенні кабінету №413 Міністерства юстиції України за адресою: вул. архітектора Городецького, 13 у м.Києві.

"У заяві також вказується, що обшук було проведено з порушенням вимог КПК, а в діях відповідних посадових осіб НАБУ вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.162 Кримінального кодексу України", - додав О.Лисенко.

Ч.2 ст.162 - "Порушення недоторканності житла", - Незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а також незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканість житла громадян, вчинені службовою особою або із застосуванням насильства чи загрози його застосування, - караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Як повідомлялося, під час брифінгу в п'ятницю перший заступник голови Мін'юсту Наталія Бернацька заявила, що Міністерство юстиції звертається до генерального прокурора Юрія Луценка з заявою про злочин з боку співробітників НАБУ через незаконний обшук та вилучення документів без постанови суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА