19:40 09.12.2017

Євросоюз закликає не випускати з виду ранні симптоми геноциду по всьому світу

1 хв читати
Євросоюз закликає не випускати з виду ранні симптоми геноциду по всьому світу

ЄС повсякденно працює над запобіганням випадків геноциду на планеті, допомагаючи зміцнювати соціальну стійкість, усувати корінні причини конфліктів, і звертається із закликом до країн стежити за його ранніми симптомами, заявила високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.
Вона виступила із заявою з нагоди Міжнародного дня пам'яті й гідності жертв геноциду, що  відзначається 9 грудня і запобігання цьому виду злочинності.
"Чи не ізольовані події ведуть до геноциду, - зазначила глава дипломатії ЄС. - Він є кінцевим результатом послідовної низки навмисних дій. Щоб запобігти ним, ми повинні пильно стежити за ранніми симптомами і вживати заходів на ранньому етапі. З цією метою ЄС буде продовжувати роботу зі усіма партнерами, зокрема з ООН, Міжнародним кримінальним судом і організаціями громадянського суспільства ".
Ф.Могеріні підкреслила, що геноцид - це більше, ніж просто злочин, це навмисне прагнення повністю або частково зруйнувати національну, етнічну, расову чи релігійну групу.
"Ми виступаємо за права людини і основні свободи, підтримуючи громадянське суспільство і правозахисників, піднімаючи критичні питання в наших діалогах з прав людини з партнерами. Робимо все, щоб жахливий злочин геноциду не міг повторитися", - зазначає Ф.Могеріні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА