08:57 10.12.2017

Права людини досі недостатньо зміцнилися в світі, потрібно посилити їх захист

2 хв читати
Права людини досі недостатньо зміцнилися в світі, потрібно посилити їх захист

Прийнята ООН майже 70 років тому Загальна декларація прав людини, на жаль, і донині далеко не повністю дотримується в світі, і всі держави повинні помножити свої зусилля в цьому напрямку, заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.
"Загальна декларація прав людини була затверджена при повній згоді Генеральної Асамблеї ООН 10 грудня 1948 року, і в нинішньому році День прав людини знаменує початок річної кампанії з відзначення її 70-ї річниці в 2018 році", - зазначила Ф.Могеріні в спеціальній заяві з нагоди відзначення 10 грудня міжнародним співтовариством Дня прав людини.
"Але в той час як ми готуємося вшановувати цю річницю, права і свободи не тільки як і раніше зневажаються, але простір, відведений громадянському суспільству, продовжує скорочуватися в багатьох країнах світу", - підкреслила високий представник ЄС із закордонних справ.
Вона вказала на те, що з самого початку існування Європейський союз вибудовував захист прав людини як свій фундамент.
"Ми розцінюємо всі права людини як загальні, неподільні і взаємозалежні, не роблячи відмінностей між цивільними, політичними, економічними, соціальними і культурними правами. ЄС продовжить підтверджувати свою волю захищати і зміцнювати універсальність прав людини кожного разу, коли вони будуть зневажатися або піддаватися сумніву як всередині, так і поза його межами", - підкреслила Ф.Могеріні.
Вона також запевнила, що ЄС завжди буде підтримувати тих, "хто щодня захищає права людини - правозахисників", вимушених піддаватися тиску і загрозам, які посилюються. 
"Повна повага всіх прав людини - це попередня умова для створення будь-якого демократичного і надійного суспільства зі стійким розвитком, довгостроковими миром і безпекою", - вважає глава дипломатії ЄС.
Вона заявила, що ЄС залишиться найбільш гарячим прихильником багатосторонньої системи як опори підтримки і захисту прав людини, що тягнеться від ООН до Міжнародного кримінального суду і закріпленої в таких регіональних інститутах, як Рада Європи.
"Наша спільна відповідальність в тому, щоб гарантувати ефективність і найсуворіші по частині бездоганності норми цих інститутів", - зазначила Ф.Могеріні.
Вона додала, що з нагоди відзначення Дня прав людини 2017 роки ЄС підтверджує, що продовжить "захищати права людини і всіх тих, хто бореться в ім'я їх захисту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА