07:20 11.12.2017

Вакарчук спростував чутки про свій намір балотуватися в президенти

2 хв читати
Вакарчук спростував чутки про свій намір балотуватися в президенти

Лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук заявив, що він не збирається брати участь у президентських виборах і назвав 10 ключових кроків для поліпшення ситуації в Україні на своїй сторінці в Twitter.
"Ви добре знаєте, що я ніколи не заявляв про свої президентські амбіції, я не збираюся цього робити і сьогодні. Влада як така мене не цікавить" - сказав він у своєму відеозверненні.
Також С. Вакарчук підкреслив, що він не давав жодних обіцянок політикам або бізнесменам і з посмішкою ставитися до теорії, що його хтось фінансує або, що ним маніпулюють.
"Я є абсолютно самостійною, самодостатньою і фінансово незалежною людиною", - додав він.
С. Вакарчук заявив, що всі українці повинні брати участь у державотворенні, проте він зазначив що "основна робота лягає на плечі політиків".
Співак назвав 10 кроків, які необхідно зробити для реформування держави.
"Перше - створити незалежний Антикорупційний суд. Державні злодії, особливо високого рангу, повинні бути неминуче покарані. Друге - змінити виборче законодавство. Ввести не тільки відкриті виборчі списки, а й виключити залежність виборчих комісій від впливу політичних партій". -
Він також зазначив, що необхідно зменшити роль олігархів у виборах і обмежити використання політичної реклами на телебаченні і радіо.
"Третє - провести справжню реформу державної служби, зробити її більш гнучкою, ефективною, якісною і сучасною. Четверте - реформувати Службу безпеки. З інструменту впливу на бізнес, Служба безпеки повинна перетворитися на зброю для боротьби з тими, хто реально підриває нашу безпеку і незалежність", - додав він
"П'яте - почати дієву приватизацію. Шосте - необхідно припинити політичний лобізм. Сьоме - змінити правила поведінки політиків, вони повинні стати простіше і доступніше. Восьме - прищепити принцип відповідальності, політикам варто навчитися виконувати власні обіцянки, а якщо це неможливо, чітко і ясно пояснювати , чому так сталося. Дев'яте - ввести культуру прозорої комунікації. Кожен крок політика повинен мати чітке, логічне і головне правдиве пояснення "- заявив С. Вакарчук.
"Десяте, можливо, найважливіше - публічно окреслити межі дозволеного. Є речі, які повинні бути непорушними, ніхто, ніколи, ні за яких обставин не повинен порушувати ці принципи. Перелік цих принципів повинен бути сформований і оприлюднений", - сказав він.
Далі С. Вакарчук звернувся до політиків і закликав їх протягом півтора року, до президентських виборів зробити все можливе, щоб провести необхідні реформи в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА