08:52 11.12.2017

Постпред США в ООН назвала "правильним" рішення Трампа по Єрусалиму

2 хв читати
Постпред США в ООН назвала "правильним" рішення Трампа по Єрусалиму

Визнання Єрусалиму президентом Дональдом Трампом столицею Ізраїлю і перенесення туди американського посольства - "правильний вчинок", заявила постпред США в ООН Ніккі Гейлі. Про це повідомляє телеканал CBS.

За її словами, Трамп виявився "єдиним, у кого вистачило сміливості" зробити те, про що "люди просили 22 роки". "Це правильний вчинок, тому що це реальність. Єрусалим - столиця Ізраїлю", - сказала вона.

Вона схвалила перенесення американського посольства в Єрусалим, так як там знаходяться ізраїльський прем'єр-міністр, парламент і Верховний суд. "Нашому посольству логічно бути там", - підкреслила Хейлі.

У висновку вона похвалила рішучість Трампа і закликала до продовження переговорів Ізраїль і Палестину, а попередні спроби домовитися назвала "дешевими". "Це анітрохи не привело нас до миру", - сказала Хейлі про переговорний процес за останні 22 роки.

Закон про перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму і про визнання його столицею Ізраїлю був прийнятий ще в 1995 році. Однак в документі зазначалося, що президент кожні півроку може відкладати його вступ в силу. Цією опцією користувалися всі попередники Трампа на посаді президента.

Рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю і перенести туди американське посольство президент США Дональд Трамп прийняв 6 грудня. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав цю дату "історичним днем". У той же час Палестина заявила про вихід з переговорного процесу з Ізраїлем і відкинула роль США в якості посередника в подальшому. На палестинських територіях почалися зіткнення арабів з ізраїльськими військовими, в яких постраждали близько тисячі чоловік і кілька загинули. ХАМАС і "Хезболла" закликали до нової інтифади. Велика Британія, Франція і Німеччина засудили заяву Трампа. Лідери Туреччини, Ірану, Іраку та інших мусульманських держав Близького Сходу і Північної Африки розкритикували дії Вашингтона, в цих країнах почалися масові акції протесту. 
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА