10:33 11.12.2017

Геращенко сподівається, що до кінця січня 2018 року Верховна Рада прийме законопроекти про Антикорупційний і Військовий суди

2 хв читати
Геращенко сподівається, що до кінця січня 2018 року Верховна Рада прийме законопроекти про Антикорупційний і Військовий суди

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко розраховує, що парламент до завершення поточної сесії (до кінця січня 2018 роки) прийме в першому читанні законопроекти про Антикорупційний і Військовий суди.

"Я впевнена, що ще до кінця нинішньої сесії ВР (тобто до кінця січня 2018 року) ми приймемо, хоча б у першому читанні, закон про Антикорупційний суд і про Військовий суд (це не менш актуально, враховуючи війну й те, що військові діють в особливих умовах, тому їхні дії, якщо виникають порушення, має розглядати спеціальний суд, враховуючи реальну ситуацію)", - написала вона на сторінці у Facebook у понеділок.

При цьому І.Геращенко зазначила, що підтримує створення нормальних умов для незалежної роботи всіх антикорупційних та силових структур, наголосивши, що їхня діяльність має бути "незалежною від політиків і політиканів, влади та неурядового сектора".

"ВР ухвалила необхідне законодавство, в бюджеті на 2018 рік закладено необхідне фінансування для нормальної роботи цих структур", - додала перший віце-спікер.

Водночас, за словами І.Геращенко, не менш важливе зростання економіки. "Тому, наприклад, важливо ухвалити закон про приватизацію і зосередитися на законах щодо дерегуляції, мати політичну волю на приватизацію землі", - пояснила вона.

Ще однією ключовою темою вона назвала права людини. "Мені здається, ВР має приділити більше уваги блоку з прав людини. Це не менш важливо, ніж боротьба з корупцією - щоб люди відчули зміни", - висловила думку І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА