15:55 11.12.2017

Партія "Основа" закликає ВР терміново ініціювати процес розроблення нової Конституції України

2 хв читати
Партія "Основа" закликає ВР терміново ініціювати процес розроблення нової Конституції України

Політична партія "Основа" закликає Верховну Раду ініціювати та запустити процес розроблення та ухвалення нової Конституції, оскільки Україна, на переконання політсили, потребує перезавантаження системи державної влади та управління.

"Політична партія "Основа" закликає Верховну Раду України ініціювати і запустити процес розробки і ухвалення нової Конституції, для чого невідкладно розглянути і ухвалити законопроект №3781 "Про процедуру ухвалення нової Конституції України", в якому міститься принциповий алгоритм впровадження конституційних змін", - йдеться в заяві партії, оприлюдненій на її сайті в понеділок.

В "Основі" зазначили, що, як засвідчили останні події в країні, "за безпосередньої підтримки президента України та його оточення, в країні здійснюється відновлення та посилення злочинного режиму", а "корумпована верхівка знищує антикорупційні інституції, здійснює тиск на опозиційні політичні сили, згортає залишки економічної свободи, розкрадає залишки національних ресурсів".

Причини такої ситуації відомі, зазначили в партії. "Після Революції гідності інституційні засади Української держави не змінилися. Залишилася та сама система державного управління, яка протягом чверті століття дозволяла корупціонерам домінувати у владі та збагачуватися за рахунок країни і народу. Збереження цієї системи незмінною провокує постійні політичні кризи та економічний безлад, блокує будь-які спроби подолати системну корупцію", - йдеться в заяві.

Для подолання політичної кризи в партії "Основа" пропонують створити нові, підтримані суспільством "прозорі правила співжиття", що дасть змогу подолати системну корупцію та закласти фундамент держави, що забезпечить гідне життя та умови саморозвитку кожному громадянину.

Крім того, "Основа" звертається із закликом підтримати ініціативу запуску процесу розроблення та ухвалення нової Конституції до народних депутатів, "які ще зберегли здатність адекватно оцінювати ситуацію та почуття відповідальності за майбутнє країни".

"Партія звертається із закликом підтримати цю ініціативу до політичних партій та громадських організацій, усіх громадян України, які сповна розуміють загрози та наслідки продовження панування корупційної системи влади в Україні. Також "Основа" закликає міжнародних партнерів України підтримати український народ в його прагненні до побудови незалежної держави на засадах демократії, вільної економіки та визнання людини найвищою цінністю для держави", - наголошується в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА