19:42 12.12.2017

Більше 90% палестинців назвали рішення США по Єрусалиму порушенням їхніх інтересів

2 хв читати
Більше 90% палестинців назвали рішення США по Єрусалиму порушенням їхніх інтересів

Переважна більшість палестинців виступає проти рішення США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і перенесення туди з Тель-Авіва американського посольства, пише у вівторок газета The Daily Star з посиланням на результати опитування.

Так, 91% опитаних вважають, що рішення адміністрації США загрожує інтересам палестинців. При цьому 45% опитаних вважають, що Палестинська національна адміністрація повинна розірвати всі відносини з США і подати скаргу до Міжнародного кримінального суду.

Окрім того, згідно з даними опитування, 45% опитаних повідомили, що вважають за необхідне збройне повстання проти Ізраїлю.

Опитування було проведено впливовим палестинським Центром політики і досліджень серед 1 270 дорослих палестинців. Похибка становить три процентних пункти, зазначає газета.

Раніше в грудні президент США прийняв рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю і перенести в нього з Тель-Авіва посольство країни. Керівництво ісламських виступило з жорсткою критикою рішення американського президента. Проти кроку Трампа також висловилися центральний апарат ЄС, папа римський, влади європейських країн. У Палестині у відповідь на рішення адміністрації американського президента почалися заворушення. Минулої п'ятниці сотні людей взяли участь в протестах, які отримали назву "День гніву".

Ізраїль вважає Єрусалим столицею держави, проте більшість країн світу відмовляються визнавати це, відзначаючи, що це питання має вирішуватися на основі діалогу між ізраїльтянами і палестинцями. Конгрес США прийняв закон про визнання Єрусалиму в 1995 році, проте попередні американські президенти його не підписували.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА