Політика

США не скасують санкції проти РФ до відновлення територіальної цілісності України

Санкції США проти Росії будуть зберігатися до тих пір, поки не буде відновлена ​​територіальна цілісність України, заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон.

"Режим (санкцій - ІФ) не буде змінений до припинення російського вторгнення в Україну і відновлення її територіальної цілісності", - сказав він, виступаючи в Атлантичній раді у Вашингтоні.

Він зазначив, що "вторгнення і захоплення територій інших країн не можна ігнорувати". Саме це послужило причиною введення санкцій проти Росії, а також стало перешкодою на шляху поліпшення відносин між двома країнами.

"У випадку з Україною ми дуже чітко сказали росіянам, що це єдине питання, ймовірно, найскладніше питання. Якщо його не вирішити, воно буде стояти на шляху відновлення (нормальних - ІФ) відносин. Це важливо, і ми хочемо відновити їх. Але вони (Росія - ІФ) повинні почати з вирішення української проблеми", - сказав держсекретар.

За його словами, пріоритетним питанням є "припинення насильства" на Донбасі, рівень якого, за його даними, в поточному році зріс порівняно з 2016 роком на 60%.

Держсекретар США повідомив, що Вашингтон і Москва працюють над вирішенням питання про введення в Східну Україну миротворців ООН.

Р.Тіллерсон також заявив, що і Київ повинен "багато чого зробити" для реалізації мінських угод і врегулювання ситуації на сході країни.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ