08:31 13.12.2017

Пріоритетом для Тіллерсона є стимулювання реформ в Україні

1 хв читати
Пріоритетом для Тіллерсона є стимулювання реформ в Україні

Державний секретар США Рекс Тіллерсон закликає український уряд виконати свої попередні обіцянки щодо створення антикорупційного суду та продовжити інші реформи, повідомили на слуханнях у сенатському комітеті посадові особи Державного департаменту з питань міжнародних відносин.

Помічник державного секретаря Весс Мітчелл заявив, що це величезний пріоритет для держсекретаря США Р.Тіллерсона, про що він говорив неодноразово, відповідаючи на запитання, чи порушував Держдеп питання блокування в Україні енергетичної та антикорупційної реформи, зокрема переслідування Національного антикорупційного бюро України та антикорупційного комітету Верховної Ради.

"Ми навіть не могли і мріяти про такий прогрес, якого вони досягли за такий короткий час. Держсекретар Р.Тіллерсон зробив це своїм пріоритетом - залучити українців триматися шляху реформ", - сказав він.

"Провести реформи не лише в легших галузях, але впровадити складніші структурні реформи. І це особливо стосується створення антикорупційного суду та проведення енергетичної реформи, зокрема в питанні газових тарифів. Обидва ці кроки критично важливі для продовження надходження допомоги МВФ (Міжнародний валютний фонд - ІФ). Я неодноразово порушував ці питання з П.Порошенком, з В.Гройсманом, міністром П.Клімкіним, А.Парубієм та іншими. Ми також координуємо нашу співпрацю з МВФ, щоб наші позиції були узгоджені", - розповів помічник державного секретаря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА