Політика

Польща підтримує введення миротворців ООН на Донбас

Позиція Польщі в питанні введення миротворчої місії на Донбас важлива для України, ця місія має охоплювати всю окуповану територію сходу країни, заявляє президент України Петро Порошенко.

"... Допомога Польщі, абсолютно чітка її позиція щодо миротворчої місії для нас є надзвичайно важливою", - сказав він журналістам у середу в Харкові після переговорів з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

П.Порошенко зазначив, що формат має передбачати миротворчу місію, "ніяких охоронців". "Друге: зона відповідальності - вся окупована територія на сході України, ніякої лінії зіткнення", - додав він.

У свою чергу, А.Дуда зазначив, що Польща - прибічник того, щоб "блакитні берети" були на всій окупованій території Луганської та Донецької областей.

"Польща є рішучою прихильницею, щоб це була мирна місія, що погоджується з усіма стандартами, передбаченими такого роду операціями, щоб ця місія не обмежувалася виключно захистом представників ОБСЄ, щоб це була справжня мирна місія, що діятиме на всій цій території", - сказав президент Польщі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ