18:08 14.12.2017

Кличко: Ми презентували для погодження ЮНЕСКО проект встановлення флагштоку з найбільшим прапором України і попередньо отримали схвальну оцінку

2 хв читати

Столична влада презентувала проект встановлення флагштоку Державного прапору України ЮНЕСКО для погодження і попередньо отримала схвальну оцінку. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на початку засідання Київради.

“Зараз роздувається багато спекуляцій та інсинуацій щодо встановлення головного прапору столиці в Києві. Знаєте, якщо чесно, я здивований. Лунають закиди, мовляв, навіщо це потрібно? Не на часі і так далі...”, - зазначив Віталій Кличко.

Він наголосив, що Державний Прапор України – це один із символів держави, її оберіг, що сприяє національній єдності, консолідації суспільства, пробуджує почуття гордості за країну. Це - символ за який проливають кров та віддають життя наші герої, відстоюючи незалежність і свободу України. “І сьогодні наш прапор – не тільки символ державності, а – я б сказав - ще й символ нашої віри. Віри в себе, в свої сили, в перемогу України! Саме тому і виникла ідея  встановлення найбільшого прапору України. Встановити його ми плануємо на території музею історії України у Другій Світовій війні. Таке розташування дасть змогу бачити Прапор з багатьох районів міста Києва”, - сказав мер Києва. - Оскільки йдеться про схили Дніпра, ми презентували проект ЮНЕСКО для погодження і попередньо отримали схвальну оцінку”, - підкреслив Кличко.

Щодо вартості проекту, відзначив мер, це ж не просто флагшток. “Щоб встановити металеву конструкцію висотою 75 метрів і вагою 85 тонн – це і інженерно технічні роботи, і облаштування прилеглої території, й інші роботи. Фахівці від КМДА, які над цим працюють, нададуть всі розрахунки і технічне обгрунтування”, - відзначив Кличко.

Мер закликав всі фракції без зайвих емоцій обдумати і сформувати свою позицію, щодо встановлення найбільшого символу нашої держави, щоб роботи не зупинилися. Оскільки ввести споруду флагштоку в експлуатацію планується до Дня Прапору - 23 серпня 2018 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА