13:16 15.12.2017

МЗС України не проводить переговорів про можливу екстрадицію Саакашвілі до Грузії

2 хв читати
МЗС України не проводить переговорів про можливу екстрадицію Саакашвілі до Грузії

Міністерство закордонних справ України не присутнє в переговорному процесі про можливу екстрадицію екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі, повідомив заступник глави МЗС України Василь Боднар.

"МЗС не проводить (переговорів - ІФ) точно. Грузія в моїй компетенції, але ніяких контактів за лінією МЗС не було", - сказав заступник міністра на брифінгу в п'ятницю в Києві.

В.Боднар пояснив, що такі запити надходять за лінією Міністерства юстиції на Генеральну прокуратуру. "МЗС не присутній у цьому процесі", - додав дипломат.

Як повідомлялося, в липні президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив М. Саакашвілі українського громадянства.

5 грудня М.Саакашвілі затримали правоохоронці в його квартирі в Києві, але прибічники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політика було оголошено в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена-втікача Сергія Купченка, який переховується у РФ, $ 0,5 млн на свою діяльність в Україні і продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий з С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Удруге М.Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня. Інкримінована йому ч.2 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання його доправили до СІЗО СБУ в Києві, де він оголосив голодування.

11 грудня суддя Печерського райсуду Києва Лариса Цокол не задовольнила клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту М.Саакашвілі на час проведення розслідування і його відпустили із зали суду. При цьому суддя зазначила, що це рішення може бути оскаржене прокуратурою в апеляційній інстанції протягом 5 днів. Після цього Ю.Луценко заявив, що сторона обвинувачення подаватисе апеляцію на рішення Печерського суду щодо запобіжного заходу для М.Саакашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА