20:55 15.12.2017

Тіллерсон заявив про готовність США до будь-якого розвитку ситуації навколо КНДР

2 хв читати
Тіллерсон заявив про готовність США до будь-якого розвитку ситуації навколо КНДР

Вашингтон готовий до будь-яких заходів у випадку "якщо щось піде не так" з КНДР, заявив в п'ятницю державний секретар США Рекс Тіллерсон.

"Президент чітко дав зрозуміти, що ми будемо перебувати в стані військової готовності, на випадок якщо щось піде не так", - заявив він після закінчення міністерської зустрічі в Раді Безпеки ООН, на якій обговорювалася ситуація на Корейському півострові.

"Наша армія готова", - додав він. Тіллерсон додав, що США мають намір "очолювати кампанії з надання тиску". "Ми об'єднаємо міжнародне співтовариство і будемо продовжувати чинити тиск ... і по можливості посилювати його", - заявив держсекретар.

Також він повідомив, що США не зацікавлені в переговорах з КНДР про "подвійне заморожування", що передбачає відмову КНДР від ядерних випробувань в обмін на припинення спільних військових навчань США і Південної Кореї.

"Ми не маємо наміру обговорювати попередні умови. Ви чули про пропозицію про "подвійне заморожування", ми не готові піти на таку угоду в якості попередніх умов для переговорів", - заявив Тіллерсон.

"Ми не готові прийняти будь-яке послаблення режиму санкцій в якості попередніх умов. Ми не готові розглядати питання відновлення гуманітарної допомоги в якості попередніх умов для переговорів", - додав держсекретар США.

У липні Москва і Пекін висунули спільну ініціативу щодо вирішення проблем Корейського півострова, зокрема, запропонували КНДР ввести заборону на ядерні та ракетні випробування, а Вашингтону і Сеулу відмовитися від масштабних спільних навчань.

Спільна російсько-китайська ініціатива заснована на запропонованих китайською стороною ідеях "подвійного заморожування" (ракетно-ядерної діяльності КНДР і великомасштабних спільних навчань США і Південної Кореї) і "паралельного просування" до денуклеаризації Корейського півострова і формування на півострові механізму світу, а також на російському поетапному плані корейського врегулювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА