14:32 16.12.2017

Якщо не буде глобальної корупції, доходи громадян зростуть – Колесніков

2 хв читати
Якщо не буде глобальної корупції, доходи громадян зростуть – Колесніков

Співголова партії "Опозиційний блок", прем'єр-міністр опозиційного уряду Борис Колесніков заявив, що без верховенства права в Україну не будуть приходити інвестиції, а якщо не буде глобальної корупції – доходи громадян зростуть.

"У 2013 році суддям довіряли 16% українців. На сьогодні, згідно з даними Центру Разумкова, ця цифра дорівнює 8%. Це катастрофа. Але, хоч там як, потрібно з чогось починати. Почали з Верховного суду. Але як то кажуть: поживемо – побачимо", – зазначив політик в ефірі програми "Сьогодні" на телеканалі "Україна" у п'ятницю.

Водночас Б.Колесніков заявив, що створення Антикорупційного суду – це абсолютно марний крок. "Можливо, він потрібен для вертикалі розслідування корупції, але це нічого не дасть. Як 800 детективів НАБУ можуть впоратися з 800 тис. потенційних корупціонерів, тобто чиновників? Це технічно неможливо, і тут потрібно йти абсолютно іншим шляхом", – наголосив він.

Також опозиційний прем'єр навів дані міжнародної антикорупційної організації Transparency International, згідно з якими головний осередок корупції – це державні підприємства. "Тут ми пропонуємо корпоратизацію, щоб це були публічні компанії. І жоден міністр або депутат не зможе вплинути на їх роботу", – сказав Б.Колесніков.

Також, на його думку, доопрацювання потребує електронна система публічних закупівель ProZorro. "Система ProZorro хороша. Але вона потребує глибокого доопрацювання. "Економічна правда" (інтернет-видання – ІФ) показала 25 способів, як обійти систему ProZorro", – зазначив політик.

А стсоовно земельних відносин у містах, то, за його словами, всі угоди мають проходити тільки на аукціонах. "Якщо є аукціон, ви комп'ютеру хабарі давати не будете. У якого міста сьогодні в Україні є сайт, на якому можна придбати міську землю? Таких міст немає", – сказав глава опозиційного уряду.

"Ну і традиційно: податкова, митниця і сама виборча система. Буде пропорційна система (виборів – ІФ) – ніхто за партію скуповувати голоси не прийде. Головне, щоб не було за що дати хабар. Не буде глобальної корупції – зросте заробітна плата, зростуть доходи громадян, і не буде за що давати хабарі", – сказав Б.Колесніков.

Говорячи про проблеми трудових мігрантів, політик нагадав, що сьогодні третина працездатного населення України – це трудові мігранти.

"Це катастрофа для економіки. Люди їдуть, тому що їм потрібна сучасна зарплата. А для цього потрібні сучасні засоби виробництва. Такі, як у Польщі. Там працюють на заводах світових корпорацій. В Україні немає нічого. Не буде верховенства права – не буде інвестиційного клімату. А не буде клімату – не будуть вкладати гроші", – наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА