11:40 18.12.2017

ВР у четвер може розглянути уточнення до держбюджету-2018 щодо діяльності Міноборони

2 хв читати
ВР у четвер може розглянути уточнення до держбюджету-2018 щодо діяльності Міноборони

Верховна Рада України в четвер може розглянути уточнення до державного бюджету України на 2018 році, що стосуються діяльності Міністерства оборони, заявляє голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Протягом цих вихідних відбулося кілька нарад з приводу того, що Міністерство оборони звернулося до Верховної Ради з проханням внести уточнення до ухваленого бюджету, які стосуються соціального захисту військовослужбовців", - сказав А.Парубій на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Він зазначив, що ВР, згідно із законодавством, має право прийняти уточнення до бюджету.

Спікер також нагадав, що у ВР зареєстровано проекти постанов про відкликання голосування за законопроект про держбюджет-2018, і для того, щоб підписати ухвалений парламентом бюджет, необхідно поставити ці постанови на голосування.

"Ми в середу розглянемо постанови, які заважають на сьогодні підписати бюджет... а в четвер внесемо уточнення до бюджету, і після цього у голови Верховної Ради з'явиться можливість підписати бюджет і передати його на підпис президентові України", - зазначив А.Парубій.

У свою чергу перший заступник голови Адміністрації президента України Віталій Ковальчук пояснив, що президент України Петро Порошенко надіслав листа спікеру парламенту А.Парубію щодо ухвалених парламентом законів "Про державний бюджет України на 2018 рік" і "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році". Під час їх ухвалення ВР підтримала пропозиції народних депутатів щодо послаблення соціального захисту військовослужбовців, встановлення особливостей оподаткування податком на додану вартість операцій під час експорту сільськогосподарської продукції та запровадження пільг під час імпорту електромобілів.

"Президент України вважає неприйнятними зміни у сфері соціального захисту військовослужбовців", - наводить слова В.Ковальчука прес-служба президента України.

Також П.Порошенко звернув увагу нардепів на негативний резонанс, спричинений змінами податкового законодавства, з боку агровиробників, фермерів та громадян, а також невідповідність зазначених змін зобов'язанням України, взятим під час вступу до Світової організації торгівлі та під час підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

В.Ковальчук зазначив, що у зв'язку з цим президент України запропонував А.Парубію "організувати відповідну роботу для скасування положень, які змінюють установлений порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільненні зі служби військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу, поліцейських", а також наголосив на необхідності усунення неузгодженостей щодо термінів застосування особливостей оподаткування операцій з сільськогосподарською продукцією та запровадження податкових пільг не лише імпортерам, а й вітчизняним виробникам електромобілів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА