11:57 18.12.2017

ВР повинна засудити заворушення біля Жовтневого палацу - Геращенко

2 хв читати
ВР повинна засудити заворушення біля Жовтневого палацу - Геращенко

Керівники парламентської фракцій повинні підготувати спільну заяву із засудженням подій, які відбулися в неділю біля Жовтневого палацу в Києві, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Мені здається, що несправедливо, якщо ми з вами зробимо вигляд, що не помічаємо ті події, які відбулися в неділю, коли були поставлені під загрозу життя і здоров'я простих громадян через, по суті, терористичні дії певних, зокрема народних, депутатів України, та інших так званих політиків (а насправді це політикани), біля Жовтневого палацу", - сказала вона на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

І.Геращенко підкреслила, що після події має бути заява Верховної Ради про те, що парламент це засуджує. При цьому вона нагадала, що посольства деяких країн виступили із заявами про те, що сталося.

"Думаю, що Верховна Рада також повинна з цього приводу зробити спільну заяву від лідерів усіх політичних фракцій", - додала перший віце-спікер.

Як повідомлялося, під час сутичок між прихильниками лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі й правоохоронцями в неділю під Жовтневим палацом у Києві постраждало 60 нацгвардійців, 15 з яких були госпіталізовані.

Як зазначили в Нацполіції України, біля Жовтневого учасники акції почали кидати петарди, застосували піротехніку, намагаючись прорватися всередину палацу, почали бійку з правоохоронцями, пошкодили двері будівлі. "На той момент біля будівлі було близько 800 глядачів, зокрема діти. Демонстранти намагалися прорватися в хол будівлі", додали правоохоронці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА