12:59 19.12.2017

Вихід РФ із СЦКК має на меті змусити Україну виконувати Мінські домовленості, - Сироїд

2 хв читати
Вихід РФ із СЦКК має на меті змусити Україну виконувати Мінські домовленості, - Сироїд

Російська сторона вийшла зі складу Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) для того, щоб змусити Україну виконувати невигідні їй Мінські домовленості, вважає віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

"Учорашній вихід Росії з так званої СЦКК насправді не для того, щоб звільнити територію України, і навіть не для того, щоб змусити Україну вести безпосередньо переговори з російськими маріонетками, - це для того, щоб змусити Україну виконувати ці самі Мінські домовленості, тобто фактично нашими з вами руками зруйнувати державність України", - сказала О.Сироїд на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок.

Віце-спікер зазначила, що, підписавши Мінські домовленості, "ті, хто це зробив, поставили суверенітет України в залежність від ворога, від Росії, і саме тому Росія сьогодні дозволяє собі диктувати Україні умови".

О.Сироїд також висловилася проти закликів деяких політиків підрахувати збитки, яких зазнала Україна внаслідок блокування торгівлі з окупованими територіями, оскільки, на її думку, торгівля з цими територіями підтримує маріонетковий режим в окремих районах Луганської та Донецької областей.

Як повідомлялося, раніше в понеділок російські офіцери з СЦКК покинули територію ОРДО і попрямували до підконтрольного українському уряду м. Соледара з метою в подальшому відбути до РФ.

Раніше МЗС РФ заявило, що з огляду на перешкоджання Києвом роботі російських військових у СЦКК вони 19 грудня покинуть територію України і що "вся відповідальність за можливі наслідки повністю лягає на українську сторону".

У свою чергу МЗС України висловило обурення одностороннім рішенням РФ про виведення своїх військовослужбовців зі складу СЦКК, розцінивши його як "провокацію, що суттєво підриває Мінські домовленості, і прагнення зняти з себе будь-яку відповідальність як сторони конфлікту за наслідки збройної агресії проти нашої держави".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА