16:28 20.12.2017

Саакашвілі не зможе прийти в СБУ на допит 22 грудня у зв'язку із засіданням Апеляційного суду

2 хв читати
Саакашвілі не зможе прийти в СБУ на допит 22 грудня у зв'язку із засіданням Апеляційного суду

Лідер української партії "Рух нових сил", екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі не отримував повістки на допит у Службі безпеки України на 22 грудня і не зможе прийти у зв'язку з проведенням цього дня засідання Апеляційного суду м. Києва з розгляду апеляції прокуратури на рішення Печерського районного суду м. Києва про відмову в його домашньому арешті, повідомив його адвокат Руслан Чорнолуцький.

"У нас 22 грудня об 11:15 призначено засідання Апеляційного суду, тому найімовірніше у нас просто фізично не буде можливості прийти на допит. Друге - ми не отримували від СБУ офіційної повістки", - розповів Р.Чорнолуцький агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Адвокат наголосив, що в цій ситуації засідання Апеляційного суду є пріоритетним.

За його словами, якщо СБУ все-таки офіційно запросить М.Саакашвілі на допит, то адвокати проситимуть призначати його на іншу дату.

Крім того, Р.Чорнолуцький повідомив, що 21 грудня не відбудеться засідання Вищого адміністративного суду України з розгляду позову М.Саакашвілі до президента України Петра Порошенка про незаконність указу, яким екс-президента Грузії було позбавлено українського громадянства.

За його словами, це пов'язано з тим, що відповідно до судової реформи ВАСУ ліквідовується, і з 15 грудня протягом місяця всі адміністративні справи мають бути передані в спеціальну касаційну палату у складі нового Верховного Суду.

Адвокат зауважив, що отримав інформацію про те, що засідання ВАСУ 21 грудня не відбудеться, поки що лише в усній формі, тому направив письмовий запит із тим, щоб у ВАСУ роз'яснили їм цю ситуацію.

Як повідомлялося, джерело в правоохоронних органах проінформувало, що М.Саакашвілі викликають на допит у Службу безпеки України в п'ятницю, 22 грудня.

У понеділок, 18 грудня, М.Саакашвілі прибув на допит до Генеральної прокуратури України і заявив, що його кримінальну справу має бути передано в СБУ. "Коли цю справу згідно із законом буде передано в СБУ, я прийду туди і свідчитиму", - сказав він журналістам після відвідування Генпрокуратури.

Адвокат М.Саакашвілі Руслан Чорнолуцький зазначив, що згідно із законодавством ця справа є підслідною СБУ.

Водночас у Генпрокуратурі України заявили, що М.Саакашвілі зірвав проведення слідчих дій, а саме проведення допиту й отримання експериментальних зразків голосу для проведення експертизи, що підтверджує наявність тих або інших голосів на плівках.

М.Саакашвілі викликали до Генпрокуратури за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 15, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА