11:33 21.12.2017

Система фіксації біометричних даних іноземців у КПП на кордоні та в аеропортах Києва почне працювати вже 1 січня

2 хв читати
Система фіксації біометричних даних іноземців у КПП на кордоні та в аеропортах Києва почне працювати вже 1 січня

З 1 січня 2018 року в міжнародних аеропортах Києва та на пунктах пропуску через державний кордон України, зокрема її українсько-російської ділянки, розпочне роботу система фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", система фіксації та її функціонування були презентовані в четвер у столичному аеропорту "Київ".

"Кабмін за дорученням РНБО затвердив перелік країн міграційного ризику і, безумовно, серед усіх країн найбільш проблемною є Росія. З цієї країни потрапляють і шпигуни, і диверсанти, і провокатори. З наступного року цю проблему вирішуватимуть", - заявив під час презентації секретар ради національної оборони і безпеки України Олександр Турчинов.

За його словами, дані, зібрані за допомогою цієї системи, передаватимуть до Національної системи верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

"Ці заходи посилять наші позиції з безпеки ... вже 157 пунктів пропуску обладнані технічними засобами, що надають можливість чітко фіксувати біометричні дані бажаючих в'їхати в нашу країну", - поінформував О.Турчинов.

За словами секретаря РНБО, МВС України також планує вводити систему фіксації перебування на території країни громадян, які прибули з країн міграційних ризиків.

При цьому О.Турчинов додав: "Жоден фальшивий паспорт, який виписують розвідникам і шпигунам на вигадані прізвища, не працюватиме. Тому і нервують росіяни і розповідають, що це принижує їхню гідність. Але, вибачте, у тих, хто так діє на сході України і в Криму, гідності взагалі немає".

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков запевнив, що введення системи контролю біометричних даних не створить проблем при перетині кордону для громадян країн, "з якими у нас адекватні відносини, великі договори та обміни даними - ЄС, Канади, США".

"З введенням цієї системи ми захищаємо себе від сумнівних особистостей з країн Азії, Близького Сходу, Російської Федерації. Перелік постійно моніторитимуть і РНБО прийматиме відповідні рішення", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА