13:10 21.12.2017

Думки українців щодо дострокових парламентських і президентських виборів розділилися приблизно порівну

2 хв читати
Думки українців щодо дострокових парламентських і президентських виборів розділилися приблизно порівну

Відносна більшість, 47% українців підтримують проведення дострокових виборів до Верховної Ради України, тоді як 41% не підтримує цю ідею, свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг", проведені 22-30 листопада 2017 року.

При цьому дострокові вибори глави держави підтримує меншість українців - 44%, не підтримує 46%.

Порівняно з травнем поточного року кількість прихильників дострокових виборів і до парламенту, і президента помітно скоротилася: тоді воно становило 52% і 48% відповідно.

У регіональному розрізі дострокові парламентські вибори більше підтримують на півдні (55% і сході (50%) країни, менше в центрі (44%) і на заході (42%). Аналогічно і зі ставленням до дострокових виборів президента: 53% і 50% на півдні та сході, 39% і 38% в центрі і на заході.

В електоральному розрізі проведення дострокових парламентських виборів підтримує абсолютна більшість прихильників партій "За життя" (70% проти 22%), "Опозиційний блок" (61% проти 32%), "Батьківщина" (60% проти 31%), "Радикальна партія "(53% проти 37%) і" Свобода "(52% проти 40%). Також дострокові вибори в Раду підтримує відносно більшість прихильників партії "Громадянська позиція" (48% проти 38%). Більшість прихильників партій "Самопоміч" і "БПП Солідарність" проти проведення дострокових парламентських виборів (48% і 57% відповідно; 35% і 32% - за).

Подібна ситуація й зі ставленням до дострокових президентських виборів: їх підтримує абсолютна більшість прихильників партій "За життя", "Опозиційний блок", "Батьківщина" і "Свобода", відносна більшість прихильників "Радикальної партії", рівно половина прихильників "Громадянської позиції" та абсолютна меншість прихильників "Самопомочі" і "БПП Солідарність".

Під час дослідження було опитано 2000 респондентів (вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом населеного пункту) методом формалізованого інтерв'ю. Помилка репрезентативності не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА