13:27 21.12.2017

Більшість українців підтримують вступ до ЄС і в НАТО, їх кількість зростає

2 хв читати
Більшість українців підтримують вступ до ЄС і в НАТО, їх кількість зростає

 Абсолютна більшість українців проголосували б за вступ України до Європейського Союзу, якби проходив референдум з відповідним запитанням.

Як свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг", проведені 22-30 листопада 2017 року, 59% опитаних заявили, що проголосували б за вступ України до ЄС і 26% проголосували б проти. При цьому відсоток прибічників вступу до ЄС показує послідовне зростання з вересня 2016 року, коли їх було 52%.

При цьому на референдумі про вступ України в НАТО позитивно проголосували б 47% опитаних, проти - 36%. Згідно з дослідженням, підтримка євроатлантичної інтеграції також демонструє зростання з вересня минулого року, коли її прибічників був 41%.

У регіональному розрізі вступ до ЄС більше підтримують на заході (81% проти 9%) і в центрі (62% проти 25%), на півдні та сході підтримка відносна, з невеликою перевагою (45% проти 41% і 39% проти 36% відповідно).

Зі вступом в НАТО ситуація схожа, проте кількість противників євроатлантичної інтеграції на півдні і сході переважає (31% проти 56% і 25% проти 50% відповідно). На заході за входження в НАТО проголосував би 71% респондентів (проти 15%), в центрі - 51% (проти 31%).

В електоральному розрізі вступ до ЄС підтримує абсолютна більшість (понад 50%) прибічників партій "Самопоміч", "БПП Солідарність", "Громадянська позиція", "Свобода", "Батьківщина" і Радикальної партії. Серед прибічників "Опозиційного блоку" і партії "За життя" супротивників євроінтеграції дещо більше, ніж прибічників: 45% і 50% відповідно.

Аналогічна ситуація і з підтримкою вступу в НАТО, при цьому серед прибічників "Опозиційного блоку" і "За життя" кількість противників євроатлантичної інтеграції значно перевищує кількість прибічників.

Під час дослідження було опитано 2000 респондентів (вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом населеного пункту) методом формалізованого інтерв'ю. Помилка репрезентативності не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА