15:28 21.12.2017

"Народний фронт" визначився з кандидатами на пост аудитора НАБУ

2 хв читати
"Народний фронт" визначився з кандидатами на пост аудитора НАБУ

Лідер парламентської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак закликає інші фракції Верховної Ради визначитися з кандидатурами на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і озвучив кандидатів, які пропонує його фракція.

"Я звертаюся до всіх фракцій, громадських організацій, які борються з корупцією: подавайте свої кандидатури, вносьте, давайте їх розглядати. Від нашої фракції ми подаємо такі кандидатури, як Роберт Сторч, Марта Борщ або Павел Войтунік, який до 2016 року очолював відповідний орган в Польщі", - заявив М.Бурбак на брифінгу в четвер у Києві.

Він підкреслив, що процес висунення кандидатів на зайняття посади аудитора Бюро має відбутися максимально публічно і прозоро, "щоб уся країна побачила відкритий конкурс на аудитора НАБУ від Верховної Ради".

"Для підвищення ефективності роботи НАБУ ми повинні зробити все, щоб обрати аудитора НАБУ від Верховної Ради", - додав М.Бурбак.

Павел Войтунік (Paweł Wojtunik) очолював Центральне антикорупційне бюро Польщі з 13 жовтня 2009року по 1 грудня 2015 року.

Марта Борщ (Martha Boersch) американський прокурор, яка представляла звинувачення на процесі Павла Лазаренка.

Роберт Сторч (Robert Storch) - заступник генерального інспектора США, що входить у структуру Міністерства юстиції США. Цей орган займається виявленням і розслідуванням шахрайства, зловживання владою, розтраті державних коштів та інших корупційних злочинів в міністерстві. Також Р.Сторч з 2007 по 2009 рік працював радником з питань правосуддя в посольстві США в Україні, а в 2014 році допомагав писати закон про НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА