16:08 21.12.2017

Парубію довелося достроково закрити засідання ВР

2 хв читати
Парубію довелося достроково закрити засідання ВР

Голова Верховної Ради Андрій Парубій достроково закрив ранкове пленарне засідання Верховної Ради в четвер.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", до президії надійшла заява від фракції "Блок Петра Порошенка" і групи "Відродження" з вимогою оголосити 30-хвилинну перерву. Водночас вони відмовилися замінити перерву виступами своїх представників із трибуни, як це передбачає регламент і традиційно відбувається.

Тому спікеру довелося о 13.30 оголосити про закриття ранкового засідання, що мало тривати до 14.00.

Перед цим Верховній Раді не вистачило голосів для ухвалення у другому читанні і в цілому законопроекту № 4670 про Дисциплінарний статут Національної поліції. Фракція "Блок Петра Порошенка" давала за документ лише близько 30 голосів, при тому, що це найбільша фракція парламенту.

Глава фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов виступив з трибуни з вимогою внести до порядку денного для розгляду президентський законопроект №7363 про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств та деконцентрації повноважень в сфері земельних відносин. Раніше в цей же день народні депутати не підтримали таке рішення.

Крім того, лідер фракції вимагав внести до порядку денного і розглянути в першому читанні законопроекти, які стосуються електронного декларування доходів і витрат представниками громадських організацій (№№ 6675, 6674).

"До моменту голосування щодо цих законопроектів фракція "Блок Петра Порошенка" не голосуватиме за жоден закон в цьому залі", - озвучив ультиматум А.Герасимов з трибуни парламенту.

Представник фракції "Народний фронт" Леонід Ємець заявив, що законопроект №7363 щодо деконцентрації повноважень в сфері земельних відносин суперечить деяким положенням Конституції України, тому "Народний фронт" не може голосувати за цю ініціативу.

"Цим законопроектом пропонується (передбачити - ІФ), що органи місцевого самоврядування ухвалюють рішення, зокрема про зміну цільового призначення землі, яка знаходиться за межами (території - ІФ), де розташований орган місцевого самоврядування... Ст. 142 і 143 Конституції визначають, що органи місцевого самоврядування управляють тільки майном, яке в їхній комунальній власності ", - пояснив Л.Ємець позицію фракції.

Крім того, з критикою законопроекту № 7363 виступив і голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

Після виступів представників фракцій і груп, БПП ініціювала перерву в засіданні Верховної Ради, і підтримала їх у цьому група "Відрождження", оскільки за регламентом для оголошення перерви необхідно заяву мінімум від двох фракцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА