19:10 21.12.2017

Порошенко та Фріланд скоординували кроки щодо просування ініціативи про розміщення миротворців ООН на Донбасі

2 хв читати
Порошенко та Фріланд скоординували кроки щодо просування ініціативи про розміщення миротворців ООН на Донбасі

Президент України Петро Порошенко та міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд на зустрічі в Києві в четвер скоординували подальші кроки щодо просування ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН на окупованій території Донбасу, зокрема на неконтрольованій ділянці українсько-російського держкордону.

"З метою сприяння мирному врегулюванню було скоординовано подальші кроки щодо просування ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону. Фріланд також поінформувала про тісне координування підходів із США, зокрема під час зустрічі з держсекретарем Р.Тіллерсоном 19 грудня", - повідомила прес-служба глави Української держави за підсумками зустрічі.

Сторони також домовилися продовжувати вживати спільних зусиль для звільнення українських заручників на Донбасі та політичних в'язнів, яких незаконно утримують у Росії та окупованому Криму.

П.Порошенко подякував Канаді за підтримку в питанні проведення реформ і протидії російській агресії, яскравим свідченням чого стало нещодавнє рішення Оттави про включення України до списку країн, до яких дозволено постачання озброєння.

Співрозмовники обговорили небезпечний розвиток ситуації на Донбасі, спровокований порушенням режиму припинення вогню проросійськими бойовиками, включаючи випадки обстрілів цивільних об'єктів. Окрему увагу було приділено намірам Росії підірвати імплементацію Мінських домовленостей, зокрема шляхом виходу з СЦКК.

Крім того, глава Української держави відзначив важливу роль Оттави в просуванні кримської резолюції, ухваленої Генасамблеєю ООН. П.Порошенко також закликав Канаду долучитися до формування групи друзів з деокупації Криму.

Президент України привітав Канаду з майбутньою відповідальною місією - головуванням у Великій сімці, висловивши при цьому упевненість, що питання України буде серед пріоритетних на порядку денному цього важливого форуму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА